CO-Office designed a series of custom casework for a family with 2 kids in Park Slope. Using simple geometry and a subtle reveal, a series of integrated cabinetry gently step out from the ceiling and walls. White-washed Ash frames, desks and custom routed solid wood handles bring warmth to the minimal white exterior, which floats within a continuous volume that steps out to become a desk, a bed, or a bench. Felt, textured carpets and linens add a sense of tactility, and a hidden linear LED task light and concealed grommets provide power. While the more minimal exterior of each room responds to the home's overall aesthetic, the secret, colorful interiors was a playful response to the children's desires and sense of exploration. CO-Office also designed a loft bed for the girl's room, along with a duplex bunny cage for a pair of retiring bunnies.

Park Slope
Penthouse

 

 

 

Status
Completed, 2017
Location
Brooklyn, New York
Program
Residential Renovation, Custom Casework